Pasta met geroosterde paprikasaus & pompoen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 1 persoon
502kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
81g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 175 gram pompoenstukjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram penne, volkoren
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in de lengte in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui in partjes. 
  3. Verdeel de pompoen, paprika, ui en Italiaanse kruiden over de braadslede en besprenkel met olie. Hussel even door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat het pompoenmengsel in 15 minuten gaar worden in de oven.
  4. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  5. Mix in een hoge kom met een staafmixer de paprika, ui en knoflook tot een puree. Wanneer het geheel niet lekker smeuïg is voeg dan een klein scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de paprikapuree door de pasta en schep in een diep bord. Verdeel hierover de pompoen en besprenkel naar smaak met balsamicoazijn.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Heb je geen staafmixer? Snijd de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en meng door de pasta.