Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pasta met geroosterde paprikasaus & pompoen

  • 30 minuten
  • 1 persoon
Pasta met geroosterde paprikasaus & pompoen
504kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
82g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 175 gram pompoenstukjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram penne, volkoren
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze pasta met geroosterde paprikasaus en pompoen is het ultieme comfortfood! De groenten moeten even in de oven en daarom duurt het bereiden zo'n 30 minuten. Je kan natuurlijk ook een extra grote pan van deze heerlijke, zelfgemaakte pastasaus maken. Ik weet zeker dat je snel door je voorraad heen bent!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in de lengte in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui in partjes. 
  3. Verdeel de pompoen, paprika, ui en Italiaanse kruiden over de braadslede en besprenkel met olie. Hussel even door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat het pompoenmengsel in 15 minuten gaar worden in de oven.
  4. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  5. Mix in een hoge kom met een staafmixer de paprika, ui en knoflook tot een puree. Wanneer het geheel niet lekker smeuïg is voeg dan een klein scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de paprikapuree door de pasta en schep in een diep bord. Verdeel hierover de pompoen en besprenkel naar smaak met balsamicoazijn.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Heb je geen staafmixer? Snijd de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en meng door de pasta.
2. Garneer deze pasta met geroosterde paprikasaus en pompoen met verse oregano of basilicum.