Nieuw!
Penne met kipgehakt, venkel & aubergine
Penne met kipgehakt, venkel & aubergine
800kcal Per persoon
37g Eiwitten
86g Kh
34g Vetten
23g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 venkelknol
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram kipgehakt
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 50 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde ken en snijd in reepjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 centimeter. Snijd het teentje knoflook fijn en de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan. Rul het kipgehakt en voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak dit een minuutje mee. Voeg venkel, aubergine en zongedroogde tomaat toe samen met de Italiaanse kruiden. Bak de groenten 6 minuten mee tot deze zacht zijn.
- Voeg dan de kookzuivel toe aan de pan met groenten. Verwarm een minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Roer de afgegoten penne door de pan met groenten.
- Serveer de pasta op een diep bord.
Tip van FitChef
Deze penne met kipgehakt is lekker met wat verse basilicum of geroosterde pijnboompitten.