Nieuw!
Pastinaak met broccoli, olijven & citroenkip uit de oven
Pastinaak met broccoli, olijven & citroenkip uit de oven
386kcal Per persoon
33g Eiwitten
22g Kh
18g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ citroen
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram kipfilet
- 5 zwarte olijven
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de pastinaak en boen schoon. Snijd de pastinaak in gelijke reepjes. Laat de broccoliroosjes iets ontdooien. Boen de citroen schoon en rasp en pers de citroen. Pers het teentje knoflook en meng dit in een klein schaaltje met de oregano, de helft van de olie, 2 eetlepels citroensap en 1 theelepel citroenrasp. Leg de kipfilet in een klein ovenschaaltje en smeer de kip in met dit mengsel.
- Bekleed een rooster voor de helft met bakpapier. Leg hier de pastinaak op samen met de broccoli. Verdeel de olijven hiertussen. Besprenkel met de andere helft van de olie. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Zet ook het schaaltje met de kipfilet op het rooster en schuif het rooster in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de pastinaak, broccoliroosjes en olijven met de citroenkip op een bord.
Benodigdheden:
- Rooster met bakpapier
Tip van FitChef
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pastinaak.