Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pastinaak met broccoli, olijven & citroenkip uit de oven

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pastinaak met broccoli, olijven & citroenkip uit de oven
433kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
35g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 broccoli
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • ½ theelepel oregano, gedroogd
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kipfilet
  • 5 zwarte olijven
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de pastinaak en boen schoon. Snijd de pastinaak in gelijke reepjes. Snijd de broccoli in roosjes. Boen de citroen schoon en rasp en pers de citroen. Pers het teentje knoflook en meng dit in een klein schaaltje met de oregano, de helft van de olie, 2 eetlepels citroensap en 1 theelepel citroenrasp. Leg de kipfilet in een klein ovenschaaltje en smeer de kip in met dit mengsel.
  3. Bekleed een rooster voor de helft met bakpapier. Leg hier de pastinaak op samen met de broccoli. Verdeel de olijven hiertussen. Besprenkel met de andere helft van de olie. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Schuif het rooster in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
  4. Serveer de pastinaak, broccoli en olijven met de citroenkip op een bord.

Benodigdheden

  • Rooster met bakpapier

Tip van FitChef

Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pastinaak.