Nieuw!
Penne met doperwtjes, sperziebonen, pesto & tonijn
Penne met doperwtjes, sperziebonen, pesto & tonijn
644kcal Per persoon
56g Eiwitten
64g Kh
18g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 80 gram doperwten, uit blik
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
Met deze penne met doperwtjes, sperziebonen, pesto en tonijn krijg je lekker veel eiwitten binnen en hij zit boordevol groenten én smaak!
Zo maak je dit recept
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de sperziebonen en verwijder de puntjes. Kook ze in een laagje water samen met de doperwten beetgaar in 4-5 minuten.
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olie in een pan en bak de knoflook samen met de ui en chilipoeder zo’n 2 minuten.
- Laat de tonijn ondertussen in een vergiet uitlekken en pluk in stukjes.
- Giet de penne, sperziebonen en doperwten af en voeg samen met de tonijn en pesto toe aan de pan met knoflook en ui. Schep goed door elkaar en laat nog 2-3 minuten staan.
- Serveer de pasta op een bord en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Deze penne met doperwtjes, sperziebonen, pesto en tonijn is lekker met wat Parmezaanse kaas.
2. Bestrooi het gerecht met wat geroosterde pijnboompitten.
3. Vervang de groene pesto eens door rode pesto.