Halloumi met penne in tomatensaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
670kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 75 gram halloumi
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snipper de ui.
  3. Verwarm de tomaten met de ui en de helft van de oregano in een steelpan en laat zachtjes 5 minuten sudderen tot een grove tomatensaus. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de halloumi in plakken en bestrijk ze met de olie. Verwarm de grillpan en bak de halloumi aan beide kanten bruin.
  5. Schep de penne met de saus in een ovenschaal en leg de halloumi tussen de penne. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en de rest van de oregano. Grill de ovenschotel goudbruin in 3 minuten.

Tip van FitChef

Vervang de gedroogde oregano door verse oregano en proef het verschil!