Nieuw!

Pitabroodje met kikkererwten & tzatziki

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
417kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
50g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 pitabroodje, volkoren
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  2. Meng de kikkererwten met de olie, paprikapoeder en chilipoeder. Rooster ze ongeveer vijf minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
  3. Bak ondertussen het pitabroodje volgens de verpakking in de oven.
  4. Snijd de helft van de komkommer in blokjes. Snijd de tomaat in reepjes en de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
  5. Snijd de andere helft van de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer. Knijp de komkommer rasp uit zodat het iets minder nat is.
  6. Meng de yoghurt met de komkommer rasp en knoflook. Roer het mengsel goed door elkaar.
  7. Snijd het pitabroodje open en vul deze met de sla, tomaat, komkommer, ui, kikkererwten en tzatziki.