Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kruidige kip met cottage cheese

  • 30 minuten
  • 1 persoon
Kruidige kip met cottage cheese
366kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
21g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Kruidige kip met cottage cheese is simpel, zomers… en superlekker! Ook leuk om zelf mee te variëren. Bereid ze bijvoorbeeld eens op de barbecue.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in partjes en de knoflook in plakjes.
  3. Meng in een kom de kip met de olie, ras el hanout, tijm, paprika, ui en knoflook en peper en zout naar smaak. Doe het mengsel over in een lage ovenschaal of braadslede. Bak de kip in de oven in 25 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om.
  4. Was ondertussen de courgette en snijd deze in dikke plakken. Verwarm een (grill)pan en grill de courgette 2 minuten per kant.
  5. Serveer de kip in de ovenschaal en schep er een flinke lepel cottage cheese op. Serveer de rest van de cottage cheese erbij.

Tip van FitChef

Serveer er nog een lekkere, groene salade bij.