Taco's met garnalen & avocado dressing
Taco's met garnalen & avocado dressing
566kcal Per persoon
32g Eiwitten
36g Kh
33g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 60 gram maïs
- 2 taco's (schelpen)
- ½ avocado
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de garnalen.
- Snijd de tomaatjes in stukjes en snipper de ui. Meng dit samen met de maïs in een schaaltje.
- Verwarm de taco's in de oven volgens de verpakking.
- Pureer met een staafmixer de avocado met de yoghurt in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de garnalen en kruiden toe en bak in 2 minuten gaar.
- Vul de taco’s met de helft van de sla en de helft van het maïsmengsel. Verdeel de garnalen over de taco’s en schep de dressing erop.
- Serveer de taco's met de resterende sla en het overgebleven maïsmengsel.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Snijd een teentje knoflook fijn en bak de helft mee met de garnalen en voeg de andere helft toe bij het pureren van de avocadodressing.
2. Geen staafmixer? Prak het avocadovruchtvlees met een vork en schep dit door de yoghurt.