Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Taco's met garnalen & avocado dressing

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Taco's met garnalen & avocado dressing
566kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 8 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 60 gram maïs
  • 2 taco's (schelpen)
  • ½ avocado
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de garnalen.
  2. Snijd de tomaatjes in stukjes en snipper de ui. Meng dit samen met de maïs in een schaaltje.
  3. Verwarm de taco's in de oven volgens de verpakking.
  4. Pureer met een staafmixer de avocado met de yoghurt in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  6. Verwarm de olie in een pan. Voeg de garnalen en kruiden toe en bak in 2 minuten gaar.
  7. Vul de taco’s met de helft van de sla en de helft van het maïsmengsel. Verdeel de garnalen over de taco’s en schep de dressing erop.
  8. Serveer de taco's met de resterende sla en het overgebleven maïsmengsel.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Snijd een teentje knoflook fijn en bak de helft mee met de garnalen en voeg de andere helft toe bij het pureren van de avocadodressing.
2. Geen staafmixer? Prak het avocadovruchtvlees met een vork en schep dit door de yoghurt.