Pitabroodje met pittige zwarte bonen & salade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 10 minuten
  • 1 persoon
750kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
91g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
27g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 pitabroodje, volkoren
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • ½ theelepel sambal
  • 2 eetlepels pindakaas
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • 1 theelepel honing
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 handje veldsla
  • 125 gram zwarte bonen
  • 30 gram rozijnen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid het pitabroodje volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes.
  2. Verwarm de sambal, pindakaas en een scheutje water in een steelpan op zacht vuur tot een saus. Voeg wat zout en eventueel wat sambal naar smaak toe.
  3. Klop in een bakje een dressing van de olie, 1 theelepel citroensap, honing, mosterd en wat peper en zout.
  4. Maak een salade van de veldsla en de komkommer. Verdeel de dressing over de salade.
  5. Spoel de bonen in een vergiet met water. Meng de bonen met de tomaat, rozijnen en de pittige saus. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer de bonen met het pitabroodje en de salade.