Nieuw!
Chili sin carne met pompoen & avocado
Chili sin carne met pompoen & avocado
589kcal Per persoon
25g Eiwitten
34g Kh
39g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 150 gram pompoenstukjes
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- ½ avocado
- 50 gram kidneybonen
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
- 40 gram geraspte kaas, 30+
Chili sin carne met pompoen en avocado is absoluut een topfavoriet bij ons! De smaak is fantastische en daarnaast is het ook nog eens een heel gemakkelijke manier om ontzettend veel groenten, en dus alle vezels, vitamines en mineralen, binnen te krijgen. Voor ons is dit gerecht dus zeker een winnaar!
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 minuten. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe aan de pan en bak 4 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, het komijnzaad en de chilipoeder toe en breng aan de kook voor zo’n 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de avocado in reepjes.
- Voeg de kidneybonen en de maïskorrels toe aan de pan en verwarm deze nog 2 minuten mee. Roer goed door.
- Serveer de chili sin carne op een bord en top het af met de avocado, zuivelspread en de geraspte kaas. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Crunch wat nachochips over dit gerecht als topping.
2. Lekker met wat verse peterselie eroverheen of nog wat chiliflakes als je van pittig houdt.