Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Triangel met erwtenburger & geitenkaas

  • 45 minuten
  • 2 personen
Triangel met erwtenburger & geitenkaas
606kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
64g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 triangels, meergranen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel dille, vers
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 30 gram Brinta
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
  • 1 oranje paprika
  • 100 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Dit broodje met erwtenburger is echt een compleet vegetarisch hoofdgerecht.

  1. Bak de triangels in de oven af volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Klop in een kom het ei los. Hak de peterselie fijn en de dille grof.
  3. Overgiet de doperwten in een vergiet met kokend water. Hierdoor ontdooien de erwten. Laat de erwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Verdeel de erwten in de keukenmachine en voeg de helft tot driekwart van het ei, peterselie, een halve eetlepel dille, Brinta en een halve theelepel zout toe. Meng alles tot een stevige, heldergroene puree. Vorm het erwtenmengsel tot 2 dikke burgers en laat ze in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  5. Bestrijk de burgers met olie en bak ze in een hete koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel er dan een rondje geitenkaas over en laat dit tijdens het bakken iets smelten.
  6. Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de triangels open en bestrijk de onderkanten met cottage cheese. Verdeel de paprikaringen erover en leg de doperwtenburgers met geitenkaas erop. Verdeel de rest van de dille erover. Zet de bovenkant van het broodje ertegenaan.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Deze 'erwtenburger' kun je ook maken van kikkererwten.