Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pittige Indiase linzendip

  • 15 minuten
  • 4 porties
Pittige Indiase linzendip
132kcal Per portie
Eiwit
6g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 5 eetlepels peterselie
  • 1 rode peper
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 400 gram linzen, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper het bosuitje en hak de knoflook fijn. Rasp de gember en hak 4 eetlepels peterselie fijn. Hak de rode peper fijn en bewaar een paar ringetjes voor garnering.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
  3. Verwarm 1 eetlepel rijstolie in een kleine pan en fruit de bosui, knoflook, gember, fijngehakte rode peper en citroenrasp zachtjes glazig. Roer er 3 theelepels kerriepoeder door en verwarm al roerend tot het lekker gaat ruiken. Schep de linzen met vocht, citroensap en wat zout erdoor en verwarm 2 minuten heel zachtjes.
  4. Neem de pan van het vuur en stamp het linzenmengsel met de stamper tot een grove puree. Voeg zo nodig een scheutje water toe als het mengsel te droog is. Schep de fijngehakte peterselie erdoor. Schep de linzenspread in een schaaltje.
  5. Verwarm in de pan opnieuw 1 eetlepel rijstolie met 1 theelepel kerriepoeder. Verwarm al roerend tot het lekker gaat ruiken.
  6. Druppel de kerrieolie over de linzenspread en garneer met peperringetjes en wat peterselie.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Deze eiwitrijke linzendip doet het goed bij de borrel. Geef er groentestengels bij om te dippen. Ook super als vegan broodbeleg.