Pittige Indiase linzendip

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 4 porties
148kcal Per portie
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 stuk bosuitje
  • 2 teen knoflook
  • 1 centimeter verse gember
  • 5 eetlepel platte peterselie
  • 1 stuk rode peper
  • 0,5 stuk citroen
  • 2 eetlepel rijstolie
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 400 gram linzen (uit blik)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snipper het bosuitje en hak de knoflook fijn. Rasp de gember en hak 4 eetlepels peterselie fijn. Hak de rode peper fijn en bewaar een paar ringetjes voor garnering.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
  3. Verwarm 1 eetlepel rijstolie in een kleine pan en fruit de bosui, knoflook, gember, fijngehakte rode peper en citroenrasp zachtjes glazig. Roer er 1½ eetlepel kerriepoeder door en verwarm al roerend tot het lekker gaat ruiken. Schep de linzen met vocht, 1-2 eetlepels citroensap en wat zout erdoor en verwarm 2 minuten heel zachtjes.
  4. Neem de pan van het vuur en stamp het linzenmengsel met de stamper tot een grove puree. Voeg zo nodig een scheutje water toe als het mengsel te droog is. Schep de fijngehakte peterselie erdoor. Schep de linzenspread in een schaaltje.
  5. Verwarm in de pan opnieuw 1 eetlepel olie met ½ eetlepel kerriepoeder. Verwarm al roerend tot het lekker gaat ruiken.
  6. Druppel de kerrieolie over de linzenspread en garneer met peperringetjes en wat peterselie.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Deze eiwitrijke linzendip doet het goed bij de borrel. Geef er groentestengels en puntjes pitabrood bij om te dippen. Ook super als vegan broodbeleg.