Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pittige ‘slanke’ pindaspread

  • 5 minuten
  • 15 porties
Pittige ‘slanke’ pindaspread
67kcal Per portie
Eiwitten
3g Eiwitten
Kh
2g Kh
Vetten
5g Vetten
Vezels
1g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 rode puntpaprika
  • 150 gram pinda's, ongezouten
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • 20 gram peterselie
  • 125 ml Griekse yoghurt (0% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een heerlijk recept voor pittige 'slanke' pindaspread! Zelf pindakaas maken is met de keukenmachine een fluitje van een cent. Een groot voordeel hiervan is, is dat je de pindakaas een stuk gezonder en minder vet kunt maken. Want pinda’s zijn rijk aan eiwit, maar ook aan vet. Door Griekse yoghurt met 0% vet toe te voegen breng je het vetgehalte enorm terug. Ook kun je hem nu natuurlijk op zijn allerlekkerst maken door zelf te variëren met wel of niet de peper erin, wat extra groente of juist meer kruiden.

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zaadjes uit de peper en snijd in grove ringen. Snijd de paprika in grove stukken.
  2. Doe de pinda’s, paprika, peper, sojasaus en peterselie in de keukenmachine en maal alles tot een smeuïge pasta. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng het tot een lekkere spread.
  3. Doe de pindaspread over in een pot en bewaar in de koelkast. 

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Pot (400 ml)

Tip van FitChef

1. Serveer de pindaspread op een bruine pistolet met veldsla, paprikaringen en plakjes avocado.
2. Deze pindaspread is ook lekker als tussendoortje. Eet het dan als 'dipje' bij je worteltjes of plakjes komkommer.