Nieuw!

Pittige stoofpot van kip met spitskool

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 1 persoon
622kcal Per persoon
Eiwit
50g Eiwit
Koolhydraten
64g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediƫnten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 200 gram spitskool (voorgesneden)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram couscous (*glutenvrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Breng in waterkoker een liter water aan de kook.
  2. Snijd de kipfilet in grove stukken en wrijf ze in met de helft van de ras el hanout.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de stukken kip in 2-4 minuten rondom bruin. Snipper intussen de ui grof.
  4. Verdeel de ui en spitskool rond de kipblokjes en bak al omscheppend 2 minuten.
  5. Schep de tomatenpuree en de resterende ras el hanout erdoor. Bak 2 minuten. Roer er een scheut water door en smoor alles afgedekt in 6 minuten zachtjes gaar.
  6. Doe de couscous over in een kom en schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous onder staat. Laat 4-6 minuten wellen.
  7. Serveer de couscous bij de kipstoofpot met spitskool.

Tip van FitChef

Vervang de kipfilet eens door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak.