Nieuw!
Couscoussalade met geroosterde groenten & feta
Couscoussalade met geroosterde groenten & feta
640kcal Per persoon
22g Eiwitten
71g Kh
30g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 6 cherry tomaten
- 5 zwarte olijven
- 50 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Snijd de ui in partjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aubergine en paprikablokjes hier overheen. Besprenkel met de helft van de olie en wat peper en zout. Hussel door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en rooster de groenten 17 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en voeg de partjes ui toe. Bak deze op laag vuur zo’n 5 minuten tot ze een beetje karamelliseren.
- Halveer ondertussen de cherry tomaten en snijd de olijven in ringetjes.
- Roer de couscous los met een vork.
- Doe de couscous in een grote schaal. Roer de geroosterde groenten en de ui er doorheen. Laat een beetje afkoelen. Roer de tomaten en olijf er doorheen. Verkruimel de fetakaas er met je handen overheen en breng de salade op smaak met de balsamicoazijn en citroensap.
- Serveer de couscous salade op kamertemperatuur.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Meng wat verse, fijngehakte peterselie en/of munt door de salade.