Oranje couscoussalade met wortel & paprika
Oranje couscoussalade met wortel & paprika
575kcal Per persoon
20g Eiwitten
79g Kh
20g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 oranje paprika
- 1 bosuitje
- 3 winterpenen
- 400 ml wortelsap
- 150 gram couscous
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 2 handjes rucola (60 g)
- 20 gram pompoenpitten
- 50 gram witte kaas (feta)
Deze oranje couscoussalade met wortel en paprika smaakt fantastisch op zonnige dagen! Het is heerlijk als complete maaltijd maar doet het ook echt leuk als bijgerecht bij een barbecue.
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
- Schil de wortel met een dunschiller en schaaf er in de lengte 6 dunne linten af. Rasp de rest van de wortel op een grove rasp.
- Breng in een pan het wortelsap met de geraspte wortel aan de kook.
- Meng in een kom de couscous met ras el hanout en roer het wortelsap met geraspte wortel erdoor. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen en gaar worden.
- Roer de couscous met een vork door. Sprenkel de olie en azijn erover en schep de bosui en driekwart van de paprika erdoor. Laat de couscous afkoelen.
- Schep de couscous in een berg op een platte schaal en verdeel de rucola en wortellinten eromheen. Strooi de resterende paprikastukjes met de pompoenpitten over de couscoussalade en verkruimel de feta erboven.
Tip van FitChef
1. Geef de oranje couscoussalade nog wat meer kleur en garneer met gele en rode paprikaringen, die je snijdt van snoeppaprika’s.
2. Deze couscoussalade is nóg lekkerder als je hem garneert met lekker veel verse munt of koriander.