Pittige tofu blokjes met broccoli
Pittige tofu blokjes met broccoli
666kcal Per persoon
30g Eiwitten
61g Kh
34g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram tofu, naturel
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 50 ml kokosmelk
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Snipper de ui.
- Verhit in een steelpan op zacht vuur de helft van de olie en fruit de ui 1 minuut. Voeg de sambal toe en bak even mee totdat het lekker gaat ruiken. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus 8 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de broccoliroosjes in 4 minuten in gezouten water gaar.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de blokjes tofu aan alle kanten goudbruin. Voeg de kokossaus toe en roer goed door.
- Serveer de rijst met de tofublokjes in kokossaus en de broccoli.
Tip van FitChef
1. Lekker om wat kerrie toe te voegen aan de saus.
2. Toch liever vlees? Vervang de tofublokjes door kip. Of maak een combinatie van kip en tofu.