Vegan linzencurry met lentegroenten
Vegan linzencurry met lentegroenten
298kcal Per persoon
20g Eiwitten
41g Kh
6g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
- 3 theelepels kerriepoeder (6 g)
- 150 gram linzen, gedroogd
- 2 bospenen
- 2 bosuitjes
- 100 gram peultjes
- 100 gram tuinbonen (diepvries)
- 2 eetlepels basilicum, vers
Deze linzencurry met lentegroenten maak je van alleen plantaardige producten. Helemaal vegan dus! Voor meer eiwit kun je op het laatst nog blokjes tofu of halve, gekookte eieren in de curry mee verwarmen. Met eieren is de curry niet meer vegan, maar nog wel vegetarisch.
Zo maak je dit recept
- Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
- Snijd de knoflook in plakjes.
- Verwarm de rijstolie in een hapjespan en fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes glazig. Roer de linzen erdoor en bak 1 minuut al roerend mee. Schenk de bouillon erbij en smoor de rode linzen 10 minuten afgedekt op zacht vuur. Roer regelmatig.
- Schil intussen de bospenen en snijd ze schuin in plakken van 1 cm. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm lang. Halveer de peultjes.
- Schep de wortel, bosui, peultjes en tuinbonen door de linzen en laat alles in nog 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
- Serveer in diepe borden en strooi de basilicum erover.
Tip van FitChef
1. Deze linzencurry is lekker met volkorenbrood of Turks brood.
2. Maak deze vegan linzencurry af met een kneepje citroensap en wat verse koriander of peterselie in plaats van basilicum.