⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u12m57s

Vegan linzencurry met lentegroenten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
302kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
19g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram linzen, gedroogd
  • 2 bospenen
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram tuinbonen (diepvries)
  • 2 eetlepels basilicum, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze linzencurry maak je van alleen plantaardige producten. Helemaal vegan dus! Voor meer eiwit kun je op het laatst nog blokjes tofu of halve, gekookte eieren in de curry meewarmen. Met eieren is  de curry niet meer vegan, maar nog wel vegetarisch.

  1. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snijd de knoflook in plakjes.
  3. Verwarm de rijstolie in een hapjespan en fruit de knoflook en kerriepoeder zachtjes glazig. Roer de linzen erdoor en bak 1 minuut al roerend mee. Schenk de bouillon erbij en smoor de rode linzen 10 minuten afgedekt op zacht vuur. Roer regelmatig. 
  4. Schil intussen de bospenen en snijd ze schuin in plakken van 1 cm. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm lang. Halveer de peultjes.
  5. Schep de wortel, bosui, peultjes en tuinbonen door de linzen en laat alles in nog 10 minuten op zacht vuur gaar worden. 
  6. Serveer in diepe borden en strooi het basilicum erover.

Tip van FitChef

Deze linzencurry is lekker met volkorenbrood.