Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Curry met gehaktballetjes, sperziebonen & tuinerwten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Curry met gehaktballetjes, sperziebonen & tuinerwten
733kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
77g Kh
Vetten
32g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram tuinerwten (diepvries)
  • 100 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng met wat peper en zout. Kneed het gehakt door en maak er met je handen kleine gehaktballetjes van.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe. Bak een minuutje mee. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze rondom bruin. Zet het vuur wat lager, voeg tuinerwten, sperziebonen, rode curry pasta, kokosmelk en 50 ml water toe aan de pan. Laat het geheel nog zo’n 6 minuten zacht verwarmen met het deksel op de pan.
  4. Serveer de curry op een (diep) bord samen met de rijst.

Tip van FitChef

Garneer deze curry met gehaktballetjes met verse koriander of peterselie.