Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipfilet met kruidige zuurkool uit de oven

  • 35 minuten
  • 2 personen
Kipfilet met kruidige zuurkool uit de oven
351kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
  • 500 gram zuurkool
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 uien
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 300 gram kipfilet
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 plak achterham
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze kipfilet met kruidige zuurkool is echt een gerecht voor als je geen zin hebt in koken. Met minimale voorbereidingen laat je de oven het meeste werk doen. Het resultaat? Gewoon een superlekkere maaltijd!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Meng het bouillonblokje met 200 ml kokend water.
  3. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Doe de zuurkool over in een vergiet en druk het vocht eruit. 
  4. Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de tomatenpuree en Italiaanse kruiden erdoor en bak al omscheppend 1 minuut. Schep vervolgens de zuurkool, yoghurt en kippenbouillon erdoor. Verdeel het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
  5. Wrijf de kipfilet in met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en een halve eetlepel olijfolie. Leg ze tussen de zuurkool. Halveer het plakje ham en verdeel over de kipfilet.
  6. Schuif de schaal in de oven en bak de zuurkool en kipfilet in 25-30 minuten gaar.

Benodigdheden

  • Lage ovenschaal, licht ingevet

Tip van FitChef

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree. Kook voor 2 personen 500 gram geschilde en in blokjes gesneden kruimige aardappelen in een pan met een ruime bodem kokend water met wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met 100 ml melk met een pureestamper fijn. Verwarm alles al roerend tot het een smeuïge puree wordt. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en naar wens een beetje nootmuskaat.