Kipfilet met kruidige zuurkool uit de oven
Ingrediënten
- ½ blokje groentebouillon
- 250 gram zuurkool
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 125 gram kipfilet
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 plak achterham
Deze kipfilet met kruidige zuurkool is echt een gerecht voor als je geen zin hebt in koken. Met minimale voorbereidingen laat je de oven het meeste werk doen. Het resultaat? Gewoon een superlekkere maaltijd!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng het bouillonblokje met 200 ml kokend water.
- Doe de zuurkool over in een vergiet en druk het vocht eruit.
- Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de tomatenpuree en Italiaanse kruiden erdoor en bak al omscheppend 1 minuut. Schep vervolgens de zuurkool, yoghurt en bouillon erdoor. Verdeel het zuurkoolmengsel in de ovenschaal.
- Wrijf de kipfilet in met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en de rest van de olijfolie. Leg ze tussen de zuurkool. Halveer de ham en verdeel over de kipfilet.
- Schuif de schaal in de oven en bak de zuurkool en kipfilet in 25-30 minuten gaar.
Benodigdheden:
- Lage ovenschaal, licht ingevet
Tip van FitChef
Lekker met zelfgemaakte (zoete) aardappelpuree. Kook voor 2 personen 500 gram geschilde en in blokjes gesneden kruimige aardappelen in een pan met een ruime bodem kokend water met wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met 100 ml melk met een pureestamper fijn. Verwarm alles al roerend tot het een smeuïge puree wordt. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en naar wens een beetje nootmuskaat.