Poké bowl van gegrilde kip, broccoli & pindadressing
Poké bowl van gegrilde kip, broccoli & pindadressing
624kcal Per persoon
37g Eiwitten
86g Kh
14g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 2 theelepels sambal (10 g)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
- 200 gram kipfilet
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 mango
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- ½ limoen
- 1 krop Shanghai paksoi
- 1 broccoli
Deze poké bowl van gegrilde kip, broccoli en pindadressing is een ware verwennerij! Eten uit een bowl of kom is helemaal hip. Combineer kip, vlees of vis met veel verschillende groenten en geef er met een lekkere dressing je eigen draai aan.
Zo maak je dit recept
- Meng in een diep bord 1½ theelepel sambal met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstolie.
- Snijd de kipfilet schuin in plakken van 1 cm dik en wentel ze door de marinade. Laat ze 10 minuten marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de mango en snijd er 6 mooie plakken af (gebruik de rest voor iets anders).
- Roer in een kommetje de pindakaas met ½ theelepel sambal, het sap van de limoen en 1-2 eetlepels water tot een dressing. Verdun naar wens met 1-2 eetlepels water.
- Snijd de paksoi in de lengte in vieren en leg de stukken in een stoommandje. Knip de broccoliroosjes van de steel en leg ze erbij. Hang het stoommandje in een pan boven een laag kokend water en stoom de paksoi en broccoli in 6-8 minuten beetgaar. Laat de groenten even uitlekken.
- Bak de plakken kipfilet in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooie bruine strepen hebben en gaar zijn.
- Schep wat rijst in kommen en rangschik er paksoi, broccoli, mango en gegrilde kip op. Schep de dressing in het midden.
Benodigdheden:
- Stoommandje
Tip van FitChef
Een poké bowl is handig om je restjes groenten in te verwerken!