Nieuw!
Rijst met gehakt & spruitjes roerbak
Rijst met gehakt & spruitjes roerbak
646kcal Per persoon
33g Eiwitten
63g Kh
29g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 gram spruitjes (diepvries)
- ½ theelepel mosterd
- ½ theelepel sambal
- 1 eetlepel zuivelspread
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. Rul het gehakt 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en spruitjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de mosterd, sambal, zuivelspread en 3 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur nog zo’n 8 minuten sudderen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de gehakt en spruitjes roerbak op een bord.
Tip van FitChef
Ook lekker om wat in plakjes gesneden champignons met de spruitjes mee te bakken.