Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met gehakt & spruitjes roerbak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met gehakt & spruitjes roerbak
676kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
63g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 225 gram spruitjes (diepvries)
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel sambal
  • 1,5 eetlepel zuivelspread
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. Rul het gehakt 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en spruitjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de mosterd, sambal, zuivelspread en 3 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur nog zo’n 8 minuten sudderen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de rijst met de gehakt en spruitjes roerbak op een bord.

Tip van FitChef

Ook lekker om wat in plakjes gesneden champignons met de spruitjes mee te bakken.