Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met gehakt & spruitjes roerbak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met gehakt & spruitjes roerbak
646kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
63g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 200 gram spruitjes (diepvries)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en het gehakt toe. Rul het gehakt 3 minuten. Voeg dan de kerriepoeder en spruitjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de mosterd, sambal, zuivelspread en 3 eetlepels water toe. Roer alles goed door elkaar en laat op middelhoog vuur nog zo’n 8 minuten sudderen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de rijst met de gehakt en spruitjes roerbak op een bord.

Tip van FitChef

Ook lekker om wat in plakjes gesneden champignons met de spruitjes mee te bakken.