Nieuw!
Rijstsalade met falafel & mandarijn
Rijstsalade met falafel & mandarijn
724kcal Per persoon
24g Eiwitten
95g Kh
28g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 75 gram edamame bonen
- 1 rode paprika
- 1 mandarijn
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 5 falafel balletjes
- ½ citroen
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel ondertussen de edamameboontjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de paprika in blokjes. Pel de mandarijn en haal de partjes los. Meng de boontjes met paprika en mandarijn in een grote kom.
- Pers het teentje knoflook en snijd het plakje gember heel fijn. Zet dit even apart.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
- Maak ondertussen in een klein kommetje een dressing van de andere helft van de olie, 1 eetlepel citroensap, honing, sojasaus, knoflook en gember.
- Laat de rijst even afkoelen en schep dit vervolgens in de kom met groenten en mandarijn. Schenk de dressing erover en hussel alles door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper.
- Serveer de rijstsalade in een diep bord en leg de falafelballetjes erbij.
Tip van FitChef
Deze rijstsalade is ook lekker met wat komkommer en bosui.