Poké bowl van gegrilde kip, broccoli & pindadressing

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
615kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
80g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 theelepel sambal badjak
  • 2 eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 150 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk mango
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 0,5 stuk limoen
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 1 stuk broccoli
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Eten uit een kom is helemaal hip. Combineer kip, vlees of vis met lekker veel verschillenden groenten  en geef er met een lekkere dressing een eigen draai aan.

  1. Meng in een diep bord 1½ theelepel sambal met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstolie. Snijd de kipfilet schuin in plakken van 1 cm dik en wentel ze door deze marinade. Laat ze 10 minuten marineren.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  3. Schil de mango en snijd er 6 mooie plakken af (gebruik de rest voor iets anders).
  4. Roer in een kommetje de pindakaas met ½ theelepel sambal, het sap van de halve limoen en 1-2 eetlepels water tot een dressing. Verdun naar wens met 1-2 eetlepels water.
  5. Snijd de paksoi in de lengte in vieren en leg de stukken in een stoommandje. Knip de broccoliroosjes van de steel en leg ze erbij. Hang het stoommandje in een pan boven een laag kokend water en stoom de paksoi en broccoli in 6-8 minuten beetgaar. Laat de groenten even uitlekken.
  6. Bak de plakken kipfilet in een hete grillpan 4-6 minuten tot ze mooi bruine strepen hebben en gaar zijn.
  7. Schep wat rijst in kommen en rangschik er paksoi, broccoli, mango en gegrilde kip op. Schep de dressing in het midden.

Benodigdheden

  • Stoommandje