Nieuw!
Zoetzure gehaktballetjes met rijst & sperziebonen
Zoetzure gehaktballetjes met rijst & sperziebonen
696kcal Per persoon
31g Eiwitten
89g Kh
24g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- ½ ui
- 1 rode paprika
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ eetlepel tomatenpuree (10 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 2 theelepels honing (15 g)
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Meng het gehakt met de knoflook, de helft van de gember, zout en peper en vorm (met natte handen) kleine gehaktballetjes van het mengsel.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Doe de ui in dezelfde pan en fruit 2-3 minuten. Voeg dan de paprika toe en bak nog eens 3-4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, sojasaus, azijn, honing, de rest van de gember en ongeveer 3 eetlepels water toe. Roer goed door en laat 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een scheutje extra water toe.
- Voeg de ananasstukjes toe en laat nog 2 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt en de ananas goed warm is.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en schep alles goed om. Laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen tot alles goed is doorgewarmd. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de sperziebonen in 5-7 minuten beetgaar.
- Serveer de zoetzure gehaktballetjes met de rijst en sperziebonen.
Tip van FitChef
1. De gehaktballetjes en saus kun je ook heel goed van tevoren al maken. Handig én de smaken trekken nog beter in.
2. Ook lekker met plantaardige balletjes.