Nieuw!
Linzensoep met aardappel & wortel
Linzensoep met aardappel & wortel
346kcal Per persoon
14g Eiwitten
48g Kh
11g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram linzen, uit blik
- 100 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram wortel
- 125 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- ½ blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de wortel in plakjes en de champignons in stukjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook en minuutje. Voeg de wortel, aardappel en champignons toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn en kerrie toe en bak dit een minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met 200 ml water en het bouillonblokje.
- Breng aan de kook. Laat dit 17 minuten doorkoken, voeg de linzen in de laatste 5 minuten toe aan de soep en laat meekoken.
- Serveer de soep in een (grote) kom en breng op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
Garneer de linzensoep met fijngehakte, verse peterselie.