Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Linzensoep met aardappel & wortel

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Linzensoep met aardappel & wortel
346kcal Per persoon
Eiwitten
14g Eiwitten
Kh
48g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram linzen, uit blik
  • 100 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram wortel
  • 125 gram champignons
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • 100 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken
  2. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de wortel in plakjes en de champignons in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook en minuutje. Voeg de wortel, aardappel en champignons toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn en kerrie toe en bak dit een minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met 200 ml water en het bouillonblokje.
  5. Breng aan de kook. Laat dit 17 minuten doorkoken, voeg de linzen in de laatste 5 minuten toe aan de soep en laat meekoken.
  6. Serveer de soep in een (grote) kom en breng op smaak met wat peper.

Tip van FitChef

Garneer de linzensoep met fijngehakte, verse peterselie.