Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Noedelsoep met broccoli, courgette & pindabouillon

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Noedelsoep met broccoli, courgette & pindabouillon
653kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
63g Kh
Vetten
33g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 75 gram taugé
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
  • 125 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 50 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 portie woknoedels
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de courgette in halve rondjes. Hak de gember en knoflook fijn. Spoel de taugé met water af in een vergiet.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de gember en knoflook 1-2 minuten.
  3. Voeg het 450 ml water (per persoon) en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer de sojasaus erdoor en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roer de pindakaas door de soep totdat deze volledig is opgelost.
  5. Voeg de broccoli en courgette toe aan de bouillon en kook 5 minuten. Voeg daarna de erwten toe en kook nog 3 minuten, totdat de groenten gaar zijn maar nog steeds stevig.
  6. Kook ondertussen de noedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de noedels over een diepe kom. Schep de groenten en bouillon over de noedels en garneer met de taugé.

Tip van FitChef

1. Heerlijk met wat sambal of Sriracha voor een beetje pit.
2. Garneer met verse koriander of wat limoensap.