Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pompoen risotto

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pompoen risotto
428kcal Per persoon
Eiwit
13g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 15 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de pompoenstukjes, tijm en rijst toe en bak dit een minuut mee. Schenk 300 ml water in de pan samen met het bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat zo’n 15 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig door.
  3. Zet het vuur uit en roer de Parmezaanse door de pompoen risotto. Breng op smaak met wat peper.

Tip van FitChef

Garneer de pompoen risotto met verse peterselie of verse tijm. Salie is hier ook heerlijk bij!