Nieuw!
Italiaanse tuinbonen schotel met tartaar
Italiaanse tuinbonen schotel met tartaar
425kcal Per persoon
32g Eiwitten
20g Kh
24g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 rundertartaar
Zo maak je dit recept
- Kook de tuinbonen in 6 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en roerbak de de ui, paprika en de Italiaanse kruiden 5 minuten.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
- Giet de tuinbonen af en voeg deze toe aan de pan met paprika en ui. Roerbak nog een minuutje mee.
- Serveer de tuinbonenschotel met de tartaar op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Garneer deze tuinbonenschotel met verse basilicum.
2. Je kunt de tuinbonen eventueel ‘dubbel doppen’. Snijd de bovenzijde van de boon met een scherp aardappelmesje ondiep in, dus alleen het velletje. Hierna kun je het vel eraf pellen.