Pompoen stoofpotje met bloemkoolrijst, zwarte bonen & spinazie
Pompoen stoofpotje met bloemkoolrijst, zwarte bonen & spinazie
413kcal Per persoon
30g Eiwitten
22g Kh
23g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram zwarte bonen
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 100 gram pompoenstukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 handje spinazie (25 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt met de ui en knoflook toe. Rul het gehakt gaar. Voeg de kruiden, pompoen en de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes samen met 100 ml. water toe. Roer alles door en laat dit op een laag vuur 10 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en de pompoen gaar is. Voeg in de laatste minuut de zwarte bonen en de spinazie toe.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer het pompoenstoofpotje met de bloemkoolrijst op een bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat komijnzaadjes aan dit pompoen stoofpotje toe te voegen.