Portobello met broccolirijst uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 35 minuten
  • 1 persoon
418kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk broccoli
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk portobello
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepel cottage cheese (*lactosevrij)
  • 30 gram geraspte belegen kaas (30+)
  • 2 stuk tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de broccoli in stukken en maal ze in de keukenmachine tot ‘rijstkorrels’. Snipper de ui.
  3. Snijd de steel uit de portobello en hak de steel fijn.
  4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roerbak de ui en fijngehakte portobello-steel 2 minuten. Schep de broccolirijst erdoor en laat al omscheppend beetgaar worden. Schep van het vuur de cottage cheese en de helft van de geraspte kaas erdoor. Vul de portobello hoog op met dit mengsel.
  5. Verdeel de rest van het broccolimengsel in een ovenschaaltje en zet de gevulde portobello erop. Snijd de tomaten in stukjes en leg ze rond de portobello. Strooi de restende kaas over de broccolirijst. Bak de portobello in de oven in 20 minuten gaar.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Tegenwoordig is er in de supermarkt ook kant-en-klare broccolirijst te koop. Dat scheelt wat tijd, maar is wel wat duurder dan een losse broccoli.