⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u50m47s

Proteïne blini met gerookte zalm

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 230 minuten
  • 10 blini's
90kcal Per blini
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
9g Koolhydraten
Vet
3g Vet
Voedingsvezel
0g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram magere kwark
  • 2 eetlepels dille, vers
  • 1 ei
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 125 ml karnemelk
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 25 gram mierikswortelpuree
  • 100 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Blini met zalm doen het altijd goed op een feestje. Deze zelfgemaakte blini zijn minder vet en er zit extra eiwit in verstopt.

  1. Leg het kaasdoek in een vergiet en schep de kwark erop. Laat de kwark 3-4 uur uitlekken.
  2. Hak de dille fijn. Splits het ei.
  3. Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan. Klop in een andere kom het boekweitmeel met baksoda, wat zout, karnemelk en eidooier tot een glad beslag. Spatel het eiwit er luchtig door.
  4. Verwarm in een antiaanbakkoekenpan een halve eetlepel rijstolie en schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in. Bak de blini tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn. Keer ze met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin. Bak van de rest van het beslag nog 9 blini.
  5. Schep de uitgelekte kwark in een kom en meng er mierikswortel, dille en wat zout en peper door.  
  6. Trek de plakjes zalm in reepjes uit elkaar.
  7. Schep op elke blini een lepel van deze kruidenkwark en garneer met reepjes zalm.
  8. Serveer op een schaal.

Benodigdheden

  • Stuk kaasdoek of een schone theedoek
  • Handmixer

Tip van FitChef

Door de kwark 3-4 uur te laten uitlekken wordt de kruidenkwark lekker stevig en vol van smaak. Weinig tijd? Zonder uitlekken kan het ook!