Proteïne blini met gerookte zalm
Proteïne blini met gerookte zalm
90kcal Per blini
7g Eiwitten
9g Kh
3g Vetten
0g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram magere kwark
- 2 eetlepels dille, vers
- 1 ei
- 100 gram boekweitmeel
- 1 theelepel baksoda (5 g)
- 125 ml karnemelk
- 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
- 25 gram mierikswortelpuree
- 100 gram gerookte zalm
Voor deze proteïne blini met gerookte zalm duik jij met liefde de keuken in! Blini met zalm doen het altijd goed op een feestje. Deze zelfgemaakte blini zijn minder vet en er zit extra eiwit in verstopt.
Zo maak je dit recept
- Leg het kaasdoek in een vergiet en schep de kwark erop. Laat de kwark 3-4 uur uitlekken.
- Hak de dille fijn. Splits het ei.
- Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan. Klop in een andere kom het boekweitmeel met baksoda, wat zout, karnemelk en eidooier tot een glad beslag. Spatel het eiwit er luchtig door.
- Verwarm in een antiaanbakkoekenpan een halve eetlepel rijstolie en schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in. Bak de blini tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn. Keer ze met een spatel en bak ook de onderkant goudbruin. Bak van de rest van het beslag nog 9 blini.
- Schep de uitgelekte kwark in een kom en meng er mierikswortel, dille en wat zout en peper door.
- Trek de plakjes zalm in reepjes uit elkaar.
- Schep op elke blini een lepel van deze kruidenkwark en garneer met reepjes zalm.
- Serveer op een schaal.
Benodigdheden:
- Stuk kaasdoek of een schone theedoek
- Handmixer
Tip van FitChef
Door de kwark 3-4 uur te laten uitlekken wordt de kruidenkwark lekker stevig en vol van smaak. Heb je weinig tijd? Geen probleem, want zonder uitlekken kan het ook!