Pulled chicken wrap

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 30 minuten
  • 2 personen
413kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
39g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 200 ml tomatensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 snufje chilipoeder
  • 250 gram kipfilet
  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 bosuitje
  • 2 tortilla wraps, meergranen
  • 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Ideaal voor een TV dinner!

  1. Pers de knoflook. 
  2. Breng in een kleine pan het tomatensap met de geperste knoflook, sojasaus, abrikozenjam en chilipoeder al roerend aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat de kip in 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de kip regelmatig en laat zoveel vocht verdampen dat de kip omhuld is met een dikke saus.
  3. Trek intussen de blaadjes van de sla en snijd in reepjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd het bosuitje in ringetjes.
  4. Leg de kip op een plank en trek het vlees met 2 vorken in dunne reepjes. Meng de kipreepjes in een kom met 2-3 lepels van de saus uit de pan. 
  5. Spreid de tortilla’s uit en bestrijk de bovenkant royaal met Griekse yoghurt. Verdeel de reepjes sla erover en leg in het midden een dikke reep pulled chicken. Verdeel hier bosui en paprika over. 
  6. Rol de tortilla’s op tot stevige wraps en snijd ze schuin doormidden.

Tip van FitChef

Maak een lekker knoflooksausje voor erbij. Roer 125 gram stevige Griekse yoghurt los met een uitgeperste teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 2-3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie en wat zout en versgemalen peper naar smaak.