Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

'Big Mac' wrap met zoete aardappel frietjes

  • 25 minuten
  • 1 persoon
'Big Mac' wrap met zoete aardappel frietjes
850kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
72g Kh
Vetten
47g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 ½ theelepel paprikapoeder (3 g)
  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 3 augurken
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • ½ theelepel witte wijnazijn (3 ml)
  • 1 mespunt mosterd (1 g)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 15 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de zoete aardappel schoon met koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de aardappel in lange frieten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de frietjes hier over uit. Besprenkel de frietjes met de helft van de olie, ⅓ van het paprikapoeder en wat peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak de frietjes in 20 minuten gaar.
  3. Haal de blaadjes sla los van de krop, was de sla en schud goed uit. Snijd de slablaadjes in reepjes.
  4. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd ⅓ van de rode ui heel fijn en doe dit in een klein schaaltje voor de dressing. Snijd de augurken in blokjes en snijd ook ⅓ van de augurken heel fijn, doe in het schaaltje bij de fijngesneden ui.
  5. Maak de dressing: doe de mayonaise, azijn, mosterd, honing en ⅓ van het paprikapoeder bij de ui en augurk. Roer door elkaar.
  6. Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt toe aan de pan samen met het overgebleven paprikapoeder. Rul het gehakt gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de tortilla in een pan en leg hierna op een bord.
  8. Verdeel het gehakt over het midden van de tortilla samen met de geraspte kaas. Verdeel hier overheen de helft van de tomaat, rode ui, augurk en wat van de sla. Verdeel de helft van de dressing er overheen en vouw de tortilla dicht.
  9. Serveer de wrap op een bord samen met de frietjes en maak van de komkommer en overgebleven sla, tomaat, rode ui en augurk een salade die je ernaast serveert. Maak af met de overgebleven dressing.

Benodigdheden:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

1. Vervang de geraspte kaas eens door geraspte cheddar.
2. Breng het gehakt verder op smaak met wat knoflook- en/of uienpoeder.