Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pulled pork met barbecuesaus

  • 50 minuten
  • 2 personen
Pulled pork met barbecuesaus
315kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
15g Kh
Vetten
10g Vetten
Vezels
1g Vezels

Ingrediënten

  • 350 gram hamlappen
  • 2 tenen knoflook (10 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 3 theelepels paprikapoeder (6 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 1 ½ eetlepel dadelstroop (23 ml)
  • 150 ml tomatensap
  • 2 theelepels mosterd (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Pulled pork met barbecuesaus is verwennerij! De echte pulled pork maak je van procureur, maar deze snellere en slanke versie kun je ook gewoon door de week klaarmaken. Ook is deze variant makkelijker te bereiden voor 2 personen. 

Zo maak je dit recept

  1. Laat de hamlappen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Pers 1 teen knoflook boven een diep bord uit. Roer er olie, kaneel, paprikapoeder, een snufje chilipoeder, een halve eetlepel dadelstroop en wat zout en versgemalen, zwarte peper door.
  3. Wrijf het vlees met dit mengsel in en verpak het in aluminiumfolie. Leg dit pakketje in de oven. Steek de vleesthermometer door het folie heen in het vlees en laat het vlees langzaam in 30-40 minuten garen tot de thermometer 75-80 °C aangeeft.
  4. Pers de andere teen knoflook. Meng het tomatensap in een pan met een mespunt chilipoeder, mosterd, een eetlepel dadelstroop, knoflook, zout en versgemalen zwarte peper. Laat dit mengsel op matig hoog vuur in 15 minuten inkoken tot barbecuesaus, roer regelmatig.
  5. Open het aluminiumfolie en schenk het vleesvocht bij de barbecuesaus. Laat de saus nog wat inkoken. 
  6. Leg het vlees in een diep bord en trek het vlees met 2 vorken in sliertjes. Meng er 2 eetlepels barbecuesaus door.

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • Vleesthermometer

Tip van FitChef

1. Serveer de pulled pork op volkorenbollen of stoere bruschette met coleslaw van reepjes spitskool met julienne gesneden wortel en biet, appelreepjes, bieslook, magere yoghurt en een beetje mayonaise.
2. Heb je geen vleesthermometer? Laat het vlees dan 35-40 minuten garen in de oven.