Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Courgetti met mango-kerriesaus & kipgehaktballetjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Courgetti met mango-kerriesaus & kipgehaktballetjes
626kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
28g Kh
Vetten
45g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram mango stukjes (diepvries)
  • 125 gram kipgehakt
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 courgette
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de mango uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.
  2. Kruid het kipgehakt met wat peper en zout en rol er met je handen vier gelijke gehaktballetjes van.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg deze even apart op een bordje.
  4. Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg kerriepoeder en de mangoblokjes toe aan de pan en bak een minuut mee. Doe dit vervolgens samen met de kokosmelk en 60 ml water in de beker van een staafmixer en pureer tot een gladde saus.
  5. Giet de mango-kerriesaus terug in de pan en verwarm deze op laag vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de saus en verwarm deze mee.
  6. Maak ondertussen met een spiraalsnijder courgettespaghetti van de courgette. Voeg de courgettespaghetti ook toe aan de pan met saus en verwarm dit 1 minuut mee.
  7. Serveer op een diep bord.

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder

Tip van FitChef

1. Voor een courgetti met wat meer pit, fruit je een halve rode peper mee met de ui en knoflook voor in de mango-kerriesaus.
2. Als je geen spiraalsnijder hebt, kun je met een kaasschaaf dunne plakken maken van de courgette en deze en slierten snijden. Ook kun je de courgette raspen.