🎉Yes! Het lang verwachte FitChef platform is eindelijk live! Nu eenmalig een beperkt aantal plekken met 50% korting.

🎉Yes! Het FitChef platform is live! Nu eenmalig een paar plekken met 50% korting.

Nieuw!

Pulled pork met barbecuesaus

Gratis weekmenu

Ontvang direct een weekmenu op maat

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 50 minuten
  • 2 personen
287kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 300 gram hamlappen
  • 2 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1.5 eetlepel dadelstroop
  • 150 milliliter tomatensap
  • 2 theelepel mosterd (grof)

Zo maak je het

De echte pulled pork maak je natuurlijk van procureur, maar deze snellere en wat slankere versie kun je ook gewoon door de week klaarmaken. En is ook makkelijker te bereiden voor 2 personen. 

  1. Laat de hamlappen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pers 1 teen knoflook boven een diep bord uit. Roer er olijfolie met, kaneel, paprikapoeder, een mespunt chilipoeder, een halve eetlepel dadelstroop en wat zout en versgemalen zwarte peper door.
  3. Wrijf het vlees met dit mengsel in en verpak het in aluminiumfolie. Leg dit pakketje in de oven. Steek de vleesthermometer door het folie heen in het vlees en laat het vlees langzaam in 30-40 minuten garen tot de thermometer 75-80 °C aangeeft.
  4. Pers de andere teen knoflook. Meng het tomatensap in een pan met een mespunt chilipoeder, mosterd, een eetlepel dadelstroop, knoflook, zout en versgemalen zwarte peper. Laat dit mengsel op matig hoog vuur in 15 minuten inkoken tot barbecuesaus, roer regelmatig.
  5. Open het aluminiumfolie en schenk het vleesvocht bij de barbecuesaus. Laat de saus nog wat inkoken.
  6. Leg het vlees in een diep bord en trek het vlees met 2 vorken in sliertjes. Meng er 2 eetlepels barbecuesaus door.

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Vleesthermometer

Tip van FitChef

1. Serveer de pulled pork op volkorenbollen of stoere bruschette met coleslaw van reepjes spitskool met worteljulienne, bietjulienne, appelreepjes, bieslook, magere yoghurt en een beetje mayonaise.
2. Heb je geen vleesthermometer? Laat het vlees dan 35-40 minuten garen in de oven.