Nieuw!
Courgette bootjes met pittig Aziatisch gehakt
Courgette bootjes met pittig Aziatisch gehakt
433kcal Per persoon
26g Eiwitten
21g Kh
27g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 125 gram wortel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 bosuitje
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel. Leg de courgettehelften op de bakplaat en bestrijk de courgette met de helft van de olie. Zet 15 minuten in de oven.
- Was de wortel en snijd in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook. Snijd of rasp de gember. Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg daarna het gehakt samen met de gember en knoflook toe en rul het gehakt in 4 minuten gaar. Voeg als laatste de sojasaus, sambal en bosui toe en bak dit nog 2 minuten mee.
- Haal de courgettebootjes uit de oven, leg deze op een bord en verdeel het gehaktmengsel erover. Breng naar wens op smaak met peper.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Ook lekker om wat sesamzaadjes of verse koriander over de courgettebootjes te verdelen.