Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Courgette bootjes met pittig Aziatisch gehakt

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Courgette bootjes met pittig Aziatisch gehakt
485kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
30g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 bosuitje
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel. Leg de courgettehelften op de bakplaat en bestrijk de courgette met de helft van de olie. Zet 15 minuten in de oven.
  3. Was de wortel en snijd in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook. Snijd of rasp de gember. Snijd het bosuitje in ringetjes.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten. Voeg daarna het gehakt samen met de gember en knoflook toe en rul het gehakt in 4 minuten gaar. Voeg als laatste de sojasaus, sambal en bosui toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  5. Haal de courgettebootjes uit de oven, leg deze op een bord en verdeel het gehaktmengsel erover. Breng naar wens op smaak met peper.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Ook lekker om wat sesamzaadjes of verse koriander over de courgettebootjes te verdelen.