Nieuw!
Bloemkoolpuree met kabeljauw, spruitjes & noten
Bloemkoolpuree met kabeljauw, spruitjes & noten
465kcal Per persoon
33g Eiwitten
22g Kh
27g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 225 gram spruitjes (diepvries)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauwfilet op een bordje ontdooien.
- Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook gaar in ongeveer 15 minuten.
- Zet de spruitjes ook op in een pan met water. Kook in 6 minuten gaar.
- Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin eerst de ui 2 minuten tot deze zacht is en bak dan de knoflook nog 2 minuten mee. Haal dit uit de pan en zet even apart.
- Verwarm de andere helft van de olie in de pan en bak de kabeljauwfilet in 6 minuten goudbruin en gaar.
- Giet de bloemkool af en doe samen met de ui en knoflook in een keukenmachine. Laat draaien tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolpuree met de spruitjes en kabeljauw. Breng het geheel op smaak met nog wat peper en zout. Strooi de noten over het gerecht.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse of gedroogde tijm over de bloemkoolpuree met kabeljauw.
2. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de puree ook met een pureestamper tot een grove puree stampen.