Nieuw!
Quesadilla met gehakt & zuurkool
Quesadilla met gehakt & zuurkool
667kcal Per persoon
41g Eiwitten
50g Kh
34g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 250 gram zuurkool
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 35 gram geraspte kaas, 30+
- 2 tortilla wraps, meergranen
Deze quesadilla met (plantaardig) gehakt en zuurkool is lekker anders! Quesadilla's zijn eigenlijk een soort tosti's, maar dan op zijn Mexicaans. Met deze oer-Hollandse vulling van zuurkool en gehakt is dit zeker een complete maaltijd. Een groene salade smaakt hier ook lekker bij.
Zo maak je dit recept
- Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak 5 minuten. Voeg de zuurkool toe en bak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van de kaas over één tortilla. Schep het gehaktmengsel erop en strooi de rest van de kaas erover. Leg de andere tortilla erop en druk goed aan.
- Bak de quesadilla in een droge koekenpan op hoog vuur 2 minuten per kant.
- Serveer op een bord en snijd in vieren.
Tip van FitChef
1. Combineer deze quesadilla met gehakt en zuurkool met een gemengde salade.
2. Het is ook lekker om wat hele peperkorrels door de zuurkool te mengen. En als je van pittig houdt, doe dan ook wat chilivlokken door het gehaktmengsel.