Nieuw!
Wrap met zoete aardappel, sperziebonen en kikkererwten
Wrap met zoete aardappel, sperziebonen en kikkererwten
494kcal Per persoon
19g Eiwitten
62g Kh
19g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappel
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 ei
- 1 tortilla wrap, meergranen
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Spoel de kikkererwten met koud water af in een vergiet en laat uitlekken.
- Kook de zoete aardappel en sperziebonen samen beetgaar in een pan met ruim water in zo’n 7 minuten. Giet af.
- Verwarm de olie in een pan, bak de kikkererwten zo’n 5 minuten samen met het kerriepoeder, voeg 2 eetlepels water toe aan de pan samen met de aardappel en sperziebonen en roer alles door elkaar. Verwarm nog een minuutje.
- Kook het ei in een pannetje hard in 8 minuten, spoel af onder koud water, pel het ei en halveer deze.
- Verwarm de wrap in een droge koekenpan, leg deze op een bord en serveer met de zoete aardappel, sperziebonen, kikkererwten en het ei.
Tip van FitChef
Serveer de wrap met zoete aardappel, sperziebonen en kikkererwten met wat sambal.