Nieuw!
Quesadilla met kipgehakt & avocado
Quesadilla met kipgehakt & avocado
889kcal Per persoon
38g Eiwitten
62g Kh
54g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram kipgehakt
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 30 gram geraspte kaas, 30+
- ½ avocado
Zo maak je dit recept
- Snipper de rode ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui een minuutje. Voeg de knoflook en paprika toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg dan het kipgehakt toe aan de pan samen met de kruiden en rul dit in zo’n 4 minuten gaar. Roer de maïs door het gehakt en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg een tortilla in een droge koekenpan. Verdeel hier de helft van de geraspte kaas overheen, doe daar het gehaktmengsel overheen en maak af met de andere helft van de kaas. Leg de andere tortilla er overheen. Bak de quesadilla 4 minuten in de pan en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.
- Prak ondertussen de avocado in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje samen met de avocado.
Tip van FitChef
Doe wat vers limoensap door de avocado.