Nieuw!
Quesadilla met zoete aardappel, spinazie, maïs & zwarte bonen
Quesadilla met zoete aardappel, spinazie, maïs & zwarte bonen
602kcal Per persoon
24g Eiwitten
77g Kh
22g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 25 gram maïs
- 25 gram zwarte bonen
- 100 gram spinazie
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat, verdeel de helft van de olie over de zoete aardappel samen met het paprikapoeder, komijnpoeder en wat peper en zout. Hussel door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en rooster de zoete aardappel 17 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pers het teentje knoflook en snijd de bosui in ringetjes. Spoel de maïs en zwarte bonen samen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en fruit hierin de knoflook een minuutje. Voeg de spinazie toe en bak dit mee tot het geslonken is.
- Leg een wrap op een bordje. Verdeel de geroosterde zoete aardappel hier overheen en prak dit met een vork een beetje fijn. Verdeel hier de spinazie over samen met de maïs en zwarte bonen. Strooi de ringetjes bosui er overheen samen met de geraspte kaas. Leg de andere wrap erop en leg de quesadilla voorzichtig in de pan.
- Bak de quesadilla 4 minuten in de pan en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.
- Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Serveer deze quesadilla met een groene salade.
2. Bak ook een snufje chilipoeder mee met de zoete aardappel.