Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Burrito met gele rijst & gehakt

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Burrito met gele rijst & gehakt
676kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 30 gram zilvervliesrijst
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ rode peper
  • 1 rode paprika
  • 25 gram maïs
  • 25 gram kidneybonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de rijst samen met de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de maïs en kidneybonen samen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe samen met het paprikapoeder, komijn en oregano. Rul het gehakt gaar in zo’n 4 minuten. Voeg de tomatenpuree en paprika toe aan de pan samen met 2 eetlepels water en laat dit 5 minuten meebakken. Roer als laatste de maïs en kidneybonen door het gehakt en verwarm een minuutje mee. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Maak de burrito door de helft van de geraspte kaas over het midden van de tortilla te verdelen gevolgd door de helft van het gehaktmengsel en de helft van de rijst. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Vouw eerst de randjes naar binnen en rol dan op. Leg de burrito in een contactgrill of bak de burrito even aan in een droge koekenpan.
  5. Snijd de burrito schuin doormidden, serveer op een bordje met de overgebleven rijst en gehakt ernaast.

Tip van FitChef

1. Deze burrito is ook lekker met kipgehakt.
2. Gebruik eens een jalapeñopeper in plaats van een rode peper.