Nieuw!
Quesadilla met kip, spinazie, champignons & geitenkaas
Quesadilla met kip, spinazie, champignons & geitenkaas
571kcal Per persoon
41g Eiwitten
46g Kh
25g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 100 gram champignons
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram spinazie
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kipfilet in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Bak de kipstukjes 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze op hoog vuur 4 minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze slinkt en al het vocht verdampt is.
- Smeer op beide wraps een geitenkaasschijfje uit. Leg 1 wrap in een droge koekenpan. Verdeel hier het mengsel van kip en groenten overheen en verdeel ook de rode ui hier overheen. Leg de andere wrap met de smeerkant naar beneden erop. Druk een beetje aan.
- Bak de quesadilla 4 minuten in de pan goudbruin en krokant en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.
- Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje.
Tip van FitChef
Heb je iets minder tijd? Maak er dan geen quesadilla van, maar verdeel de kip en groenten over de wrap met geitenkaas en vouw deze dubbel. Ook lekker!