Nieuw!
Quinoa bowl met tonijn & sugarsnaps
Quinoa bowl met tonijn & sugarsnaps
730kcal Per persoon
54g Eiwitten
64g Kh
29g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 250 gram sugar snaps
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 bosuitje
- ½ komkommer
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de sugarsnaps toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 6 minuten.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Snijd de bosui in ringetjes. Halveer de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
- Meng de mayonaise met de sambal, olie en een eetlepel limoensap in een schaaltje door elkaar. Roer hier de tonijn en de helft van de bosui doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de quinoa in een kom of diep bord, leg hier de sugarsnaps, komkommer en tonijnsalade bij. Strooi de andere helft van de bosui over de bowl.
Tip van FitChef
Bestrooi de quinoa bowl met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus ernaast.