Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa bowl met tonijn & sugarsnaps

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoa bowl met tonijn & sugarsnaps
730kcal Per persoon
Eiwitten
54g Eiwitten
Kh
64g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 250 gram sugar snaps
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 bosuitje
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de sugarsnaps toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 6 minuten.
  3. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Snijd de bosui in ringetjes. Halveer de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  4. Meng de mayonaise met de sambal, olie en een eetlepel limoensap in een schaaltje door elkaar. Roer hier de tonijn en de helft van de bosui doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de quinoa in een kom of diep bord, leg hier de sugarsnaps, komkommer en tonijnsalade bij. Strooi de andere helft van de bosui over de bowl.

Tip van FitChef

Bestrooi de quinoa bowl met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus ernaast.