Nieuw!
Ras el hanout curry met krieltjes, bloemkool & linzen
Ras el hanout curry met krieltjes, bloemkool & linzen
478kcal Per persoon
15g Eiwitten
62g Kh
19g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 50 gram wortel
- 200 gram krieltjes
- 100 gram linzen, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook en plakje gember fijn.
- Snijd de wortel in plakjes en halveer eventueel de wat grotere krieltjes. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe. Bak een minuutje mee. Voeg de wortel, krieltjes, bloemkoolroosjes en de ras el hanout toe. Bak dit 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk samen met 50 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat zachter. Laat het geheel nog zo’n 5 minuten zacht verwarmen met de deksel op de pan. Roer in de laatste minuut de linzen door de curry en verwarm even mee. Breng de curry op smaak met peper en zout.
- Serveer de curry op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Serveer de ras el hanout curry met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosui.