Nieuw!
Viscurry met puntpaprika & bloemkool
Viscurry met puntpaprika & bloemkool
569kcal Per persoon
29g Eiwitten
68g Kh
20g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode puntpaprika
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 100 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Laat de koolvis ontdooien.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de puntpaprika in halve ringen.
- Verwarm de olie in een (wok)pan en voeg de ui, knoflook en puntpaprika toe. Bak circa 2 minuten. Voeg de bloemkool, kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en een scheut water toe. Laat dit ongeveer 7 minuten doorkoken.
- Snijd de vis in grove stukken en voeg toe aan de curry. Kook dit nog ongeveer 5 minuten mee tot de curry wat indikt en de vis gaar is.
- Serveer de viscurry met de rijst in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Deze viscurry is lekker met verse koriander of plakjes komkommer en/of limoen.