Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met bruine bonen, kip & sperziebonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met bruine bonen, kip & sperziebonen
684kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
81g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 100 gram kipfilet
  • 100 gram bruine bonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in zo’n 8 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp het plakje gember. Snijd de kipfilet in blokjes. Spoel de bruine bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui een minuut en voeg dan de knoflook en gember toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg de kipfilet toe aan de pan samen met de kerrie en de kurkuma. Bak de kip in zo’n 4 minuten gaar.
  5. Voeg sambal, ketjap en kokosmelk toe aan de pan samen met de bruine bonen. Laat op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als het te droog kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de romige bruine bonen met de rijst en sperziebonen op een bord.

Tip van FitChef

Serveer deze rijst met bruine bonen met wat limoensap en/of verse koriander.